Pravidla čtenářské soutěže

01.10.2014 21:20

Pravidla soutěže:

·         Každý žák si během školního roku vybere alespoň 4 knihy, které přečte (nejlépe alespoň jednu knihu za čtvrtletí).

·         Po přečtení knihu přinese do školy v předem domluvený den a velmi jednoduše ji odprezentuje před třídou (přečte název knihy, jméno autora a velmi stručně popovídá o obsahu knihy nebo o pocitech, které čtení vyvolalo – líbila/nelíbila a proč).

·         Výběr knihy nechávám pouze na Vás a dětech. Věřím, že vyberete vhodnou četbu, která bude děti bavit (pokud si s výběrem nebudete vědět rady, napište si o seznam doporučené literatury). Vhodná tématika – příběhy s dětským hrdinou, se zvířecím hrdinou, dobrodružná literatura, encyklopedie.

·         Kniha by měla mít alespoň 50 stran formátu A5 včetně obrázků nebo alespoň 30 stran formátu A4 včetně obrázků. Do soutěže se nebudou započítávat časopisy, leporela, komiksy.

·         Čtenářské deníky si vést nebudeme, místo toho budou děti jednoduchým zápisem (autor, název knihy, počet stran a svůj podpis) dopisovat informace na barevné lístečky, které si vyzvednou u mě ve škole (barvu lístečku zvolí podle barvy skupiny, do které budou rozděleni).

·         V soutěži se zohlední počet stránek knihy, formát knihy, děti budou hodnocené jako jednotlivci i jako skupina.